Apelsinų-spanguolių padažasAPELSINŲ-SPANGUOLIŲ PADAŽAS

Išeiga – 600 ml.

Sudėtis:

1 šaukštelis apelsinų žievelių

2 apelsinai

3 puodeliai (300 g) šviežių spanguolių

1/3 puodelio (75 g) rudo cukraus

1 šaukštelis malto cinamono

Eiga:

Apelsinus nulupkite ir supjaustykite. Tada sudėkite visus ingredientus į puodą, įpilkite ¼ puodelio vandens ir virkite apie 20 min., kol pradės tirštėti. Po to viską atvėsinkite (apie 15  min.) ir sudėkite į Vitamix konteinerį, uždenkite dangčiu. Pasirinkite greitį Nr. 1. Įjunkite blenderį ir lėtai padidinkite greitį iki kintamo 5. Smulkinkite apie 5 sekundes, arba kol bus pasiektas pageidaujamas tirštumas. Patiekite kambario temperatūroje arba atšaldytą.

Šis receptas buvo sukurtas Vitamix 5200 modeliui su standartiniu konteineriu. Jei naudojate kitą Vitamix modelį ar konteinerio dydį, gali tekti pakoreguoti greičio parametrus ir /arba ingredientų kiekį.

Šis receptas buvo paimtas iš Vita-mix Corparation puslapio