Maisto džiovintuvo apžvalgos - pasidaryk sveikų užkandžių pats! 

Maisto džiovintuvas yra vienas iš naudingiausių įrankių jūsų virtuvėje. Su juo jūs pasigaminsite užkandžių į kelionę, sudžiovinsite mėsą ar žuvį, išsidžiovinsite puikius vaisių traškučius ir pasigaminsite begales kitų skanių dalykų.

Kokie yra gero džiovintuvo privalumai?

Pirmasis privalumas - jūs sutaupysite pinigų. Parduotuvėje yra daug įvairių užkandžių, tačiau jie kainuoja gana brangiai. Todėl įsigiję savo vaisių džiovintuvą, jūs pats pasigaminsite įvairių gėrybių.

Antras privalumas tas, kad jūs būsite sveikesni. Džiovintuvas padės pakeisti jūsų mitybos įpročius. Vietoje nesveikų saldumynų su konservantais, jūs galėsite ragauti užkandžius iš džiovintų vaisių. Taip pat, džiovintuose produktuose išlieka daug vitaminų ir fermentų, ko nėra apdorotame maiste.

Galutinis privalumas yra maisto išsaugojimas. Šviežias maistas turi trumpą galiojimo terminą. Tuo tarpu, tinkamai išdžiovintus produktus, galima laikyti ilgai, kas labai patogu kelionėje.

Kaip rasti geriausią maisto dehydratorių?

Atkreipkite dėmesį į kelis džiovintuvo pasirinkimo punktus:

• Lengva naudoti. Rinkitės variantą tokį, kad norint išimti išdžiovintus produktus, nereikėtų išardyti viso įrenginio.

• Įvairūs maisto produktai. Kai kurie vaisių džiovintuvai leidžia džiovinti tik vienos rūšies maistą. Geri vaisių džiovintuvai leis vienu metu džiovinti kelių rūšių ir skonių produktus.

• Energijos suvartojimas. Kartais džiovinti tenka ir kelias paras( tarkim pomidorus). Rinkitės prietaisą, kuris taupo elektros energiją.

• Dydis. Kokio dydžio prietaiso jums reikia? Didesnėms šeimoms paprastai reikia didesnių maisto džiovintuvų norint  patenkinti savo poreikius. Pagalvokite apie tai. Tačiau, iš praktikos galiu pasakyti, kad dažniausiai žmonės nusiperka per mažus.

• Džiovinimo kokybė: Daugelis džiovintuvų neturi temperatūros reguliavimo, O džiovinant aukštesnėje, nei 50 laipsnių temperatūroje, nelieka vitaminų ir fermentų.