MOLIŪGŲ BLYNAI- PYRAGĖLIAI BE GLITIMO
 
SUDĖTIS
 
1 puodelis moliūgų tyrės arba gabaliukų
2 kiaušiniai
1 puodelis avižų dribsnių
1 šaukštas vanilės ekstrakto
1 šaukštas klevų sirupo (arba medaus, cukraus, pagal kiekvieno skonį. Galite dėti mažiau)
2 šaukštai nesaldinto vanilės migdolų pieno
2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero (neprivaloma)
1/2 šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių (neprivaloma)
 žiupsnelis druskos 
1/2 šaukštelio sodos
 2 šaukštai ištirpinto nerafinuotas kokosų aliejus
 
Sudėkite visus ingredientus į blenderį ir smulkinkite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pastovėti apie 5 minutes. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek riebalų ir kepkite ant mažos ugnies. Blynų tešlą pilkite tiesiai iš smulkintuvo indo, tai labai patogu ir susitaupo laiko!
 
Patiekite šiltus su (pasirinktinai) plakta grietinėle, kapotais riešutais ir klevų sirupu. Mėgaukitės!